Overslaan en naar de inhoud gaan
Culturele sector

Stand van zaken oproep "Europese Samenwerkingsprojecten 2024" - voorlopige resultaten

Het Europese Uitvoerende Agentschap EACEA heeft o.a. de resultaten bekend gemaakt van de call Europese samenwerkingsprojecten 2024 (CREA-CULT-2024-COOP), die een deadline had op 31 januari 2024.

Alle betrokken projectleiders zijn digitaal op de hoogte gebracht van hun resultaat. Voor de (voorlopig) geselecteerde projecten begint dan de GAP – Grant Agreement Preparation-fase, die uitmondt in de ondertekening van het (definitief) contract en start van het project in het najaar 2024. 


Vanuit 40 deelnemende landen aan het Creative Europe Culture programma, zijn in totaal 831 subsidieaanvragen ingediend voor Europese Samenwerkingsprojecten.
Met het beschikbare budget zullen iets meer dan een 100-tal Kleinschalige Samenwerkingsprojecten en een 30-tal Middelgrote Samenwerkingsprojecten gehonoreerd worden. Pas als alle Grant Agreements zijn getekend, worden de resultaten openbaar gemaakt. 

Voor de projecten die niet gehonoreerd worden, kan het evaluatierapport een leidraad bieden om in een volgende subsidieronde opnieuw een kans te wagen.Wil je jouw evaluatierapport bespreken? Neem dan contact op met Ariane De Vriendt van Culture Desk Vlaanderen. Wij worden zelf niet ingelicht over deze voorlopige resultaten en zijn dus sowieso erg nieuwsgierig naar de uitkomsten!

De eerstvolgende oproep voor Europese samenwerkingsprojecten 2025 wordt rond oktober 2024 verwacht. 

Bij goedkeuring van het Europees werkplan Creative Europe 2025, voorzien in september 2024, is er, naast budget voor Mleinschalige en Middelgrote projecten, opnieuw budget voor een oproep voor Grootschalige Samenwerkingsprojecten. Zodra meer informatie beschikbaar is, wordt deze gedeeld via onze nieuwsbrief en via deze website.